DAC Electric: innovatief in permanent magneet- en speciaal motoren

Geplaatst op

dacNederland staat bekend als waterland. De grote watermassa in combinatie met het laaggelegen land is één van de charmes maar tevens één van de gevaren voor een dichtbevolkt land als Nederland. De effecten van hevige neerslag kunnen groot zijn, maar gelukkig zijn de Nederlanders behalve kundige zeevaarders ook een kei in technieken rondom waterhuishouding.

DAC Electric uit Vroomshoop voorziet een groot deel van de Nederlandse gemalen van effectieve innovatieve aandrijfoplossingen. De elektromotoren van DAC Electric worden ontwikkeld voor specifieke eigenschappen van pompen, baggerinstallaties of andere vormen van waterhuishouding.

Het bedrijf is officieel dealer en voorraadhouder van SIEMENS elektromotoren, tandwielkasten, reductoren en koppelingen voor de (regionale) machinebouw en eindgebruikers.

In Vroomshoop, Tsjechië en daarbuiten

DAC Electric heeft een vestiging in het Twentse Vroomshoop en in Tsjechië.
Het bedrijf is een echt familiebedrijf. Oscar van Beurden is de directeur, de vijf kinderen zijn allen eigenaar.

De Nederlandse vestiging zorgt voor uitvoer van verkoop, marketing en management.
De ontwikkeling, engineering en productie wordt uitgevoerd vanuit de Tsjechische vestiging. Daarnaast heeft het bedrijf tal van agenten in landen als Singapore, Rusland, China, Syrië, Egypte en Indonesië.

Advisering en meer

“Wij voorzien onze klanten in advies, techniek en uiteindelijk een op maat gemaakte machine.
Voor ieder aandrijfprobleem bieden wij een innovatieve oplossing in elektrotechniek”, aldus Bastiaan van Beurden. “Bijzondere aandrijftechnische projecten in binnen- en buitenland dragen het stempel van dit familie bedrijf”.

Agenda

Ledenbijeenkomst IKVO: bedrijfsbezoek

donderdag 10 oktober

Bedrijfsbezoek

Volledige agenda